Deventer – Vrijdagochtend vroeg heeft in een woning boven een restaurant aan de Grote Overstraat in Deventer een brand gewoed. De brandweer rukte met groot materieel uit, maar kon niet voorkomen dat de brand oversloeg naar de direct naastgelegen panden. Om 9.30 uur werd het sein brandmeester gegeven.

 

 

Fotograaf: Raoul van de Vorst

brand Deventer Overstraat

Op dit moment zijn er geen slachtoffers bekend. Bij het pand waar de brand uitbrak bestaat instortingsgevaar.

Uit veiligheidsoverwegingen zijn de Kleine en Grote Overstraat tussen de Brink en Spijkerboorsteeg afgesloten. Beide straten blijven voorlopig afgesloten.

39 woonruimtes onbewoonbaar

39 woonruimtes aan de Grote Overstraat zijn onbewoonbaar. De bewoners zoeken, al dan niet met hulp van gemeente, vervangende woonruimte.

Metingen schadelijke stoffen

De bewoners van de getroffen panden kunnen voorlopig niet naar huis. Voordat de mensen in omliggende panden weer naar huis kunnen, moet de situatie veilig zijn. Bouw- en woningtoezicht onderzoekt nu de staat van de panden en het risico op instorting. In enkele huizen aan de Kleine Overstraat is door de brand veel rook binnengekomen. De brandweer gaat daar eerst metingen uitvoeren, om zeker te weten dat er geen giftige stoffen meer in de huizen zijn.

Binnenstad bereikbaar via Keizerstraat

Bewoners van de afgebrande panden worden opgevangen in het Stadhuis, overige omwonenden in een restaurant aan de Brink. De brand heeft geen consequenties voor de vrijdagmarkt op de Brink. De binnenstad is goed bereikbaar vanaf de Keizerstraat.

Meer weten?

Kijk voor meer informatie bij vragen en antwoorden brand Grote Overstraat. U kunt ook bellen met de gemeente Deventer op telefoonnummer: 14 0570.