*Update* 02:00 uur Alle woningen hebben weer stroom. De storing die ontstaan is door de brand in het trasformatorhuisje, is verholpen.

Update* om 21:45 uur geeft de brandweer en de politie een opschaling naar Grip2. De betekenis van Grip2 is kortweg: Bron- en effect bestrijding. Incident met duidelijke uitstraling naar de omgeving. Grip betekent: Gecoördineerde Regionale Incidenten bestrijdings-Procedure

Deventer- Om kwart over zes kreeg de brandweer van Deventer een melding van een brandgerucht op Keizerslanden aan de Graaf Florisstraat.

Omstreeks half acht is er (onder prio2) een Grip1 melding afgegeven. De politie en brandweer ging met meerdere voertuigen en eenheden ter plaatse. Op het parkeerterrein van het winkelcentrum staat een transformatorhuisje. Alle deuren van het huisje stonden open en er kwam een brandlucht uit.

Een GRIP 1 wordt afgekondigd wanneer gecoördineerd optreden van de operationele diensten op de plaats van het incident gewenst is. De diensten werken dan samen in het Commando Plaats Incident (CoPI). Dit multidisciplinaire team staat onder leiding van de Leider CoPI, die wordt geleverd door brandweer of politie. De burgemeester wordt dan ook altijd geïnformeerd.

IMG_1227IMG_1239IMG_1229IMG_1231IMG_1235