Regio- Werken bij de brandweer, zonder je huidige baan op te geven? Het kan! Honderden brandweermannen en -vrouwen in de regio combineren het zijn van brandweervrijwilliger met hun werk of studie.

Werken bij de brandweer brengt actie, uitdaging en afwisseling in je leven. Je staat klaar voor je buren, je dorp of stad. Zij mogen altijd een beroep op je doen. In slechts een paar minuten kan jouw dag er ineens heel anders uitzien. Je laat al het werk vallen, want iedere seconde telt en jij bent degene die het verschil kan maken. Samen met je brandweercollega’s doe je ontzettend belangrijk werk, werk om trots op te zijn.

Solliciteren

De wervingscampagne voor brandweervrijwilligers in de regio is gestart. De hele maand november kun je via deze pagina solliciteren naar de functie van brandweervrijwilliger voor de post bij jou in de buurt. De posten Balkbrug, Bergentheim, Dalfsen, De Krim, Dedemsvaart, Deventer, Genemuiden, Giethoorn, Hasselt, Heeten, Heino, IJsselmuiden, Kampen, Kuinre, Lemelerveld, Luttenberg, Nieuwleusen, Oldemarkt, Olst, Ommen, Raalte, Steenwijk, Vollenhove, Welsum, Wesepe, Wijhe, Zwartsluis, Zwolle-Noord en Zwolle-Zuid zijn op zoek naar collega’s.

Brandweer IJsselland bestaat uit 35 brandweerposten verspreid over de regio. In IJsselland zijn ongeveer 950 brandweermannen en –vrouwen actief. Een klein deel is beroeps, de overige 800 mensen zijn in dienst als vrijwilliger. In 90% van de gevallen rukken zij als eerste uit. Voor de brandweer is het daarom belangrijk om steeds over voldoende vrijwilligers te kunnen beschikken.

Informatiebijeenkomsten

Bezoek een van de informatiebijeenkomsten op 25, 27 en 28 november. Daar krijg je meer informatie over het traject om vrijwilliger te worden, zowel over de selectie als de opleiding. Maar ook over wat het betekent om vrijwilliger te zijn, bijvoorbeeld welke vergoedingen een vrijwilliger krijgt, hoe je verzekerd bent en over de deelname aan de wekelijkse oefenavonden. Op 25 november is de informatieavond in de brandweerkazerne van Zwolle (Marsweg 39) en Steenwijk (Vendelweg 3). Op 27 november is de informatieavond in de brandweerkazerne van Deventer (Schonenvaardersstraat 5) en op 28 november in de brandweerkazerne van Hardenberg (Europaweg 10). Alle informatieavonden duren van 19:30 tot ongeveer 21:30 uur.

Afbeeldingsresultaat voor brandweer logo"