Deventer – Rond kwart voor vijf dinsdagavond kwam er een melding bij de brandweer binnen dat een vrouw aan de Adelboldstraat in Deventer zich had buitengesloten op het balkon. De vrouw stond daar al even en omstanders hadden geprobeerd via de voordeur binnen te komen, maar tevergeefs. Uiteindelijk was er geen andere keus dan het inschakelen van de brandweer.

 
Toen de brandweer aankwam zijn zij eerst gaan kijken in een woning op de begane grond om te zien hoe ze de woning het beste binnen konden komen zonder al te veel schade aan te richten. Het plan werd bedacht en de materialen kwamen te voorschijn, zo ook een hydraulische knipschaar welke ook gebruikt wordt bij auto ongevallen voor het doorknippen van spijlen.

 
Net voordat de actie in gang gezet werd kwam de brandweer er achter dat er aan de achterkant van de woning een raam openstond, snel werd plan A geannuleerd en werd de hoogwerker ingeklapt en achterom gereden. Eenmaal aangekomen bij het raam is een brandweerman naar binnen geklommen en heeft de balkondeur zonder schade geopend.
Mevrouw was erg blij dat zij weer haar warme woning kon betreden.

Foto’s: Arjan Penning Fotografie http://www.arjanpenning.nl/