Deventer- Zutphen –  Woonbedrijf ieder1 plaatst rookmelders in al haar woningen. Vandaag heeft Burgemeester Heidema de eerste rookmelder geplaatst in een flatwoning aan de Keizer Karellaan.

Voor het Woonbedrijf ieder1 heeft de veiligheid en gezondheid grote prioriteit. Daarom wordt de komende jaren 40 miljoen euro geïnvesteerd. De rookmelders zijn hier een belangrijk onderdeel van.

Natuurlijk hoopt u het nooit mee te maken: brand in uw woning. Jaarlijks zijn er in Nederland zo’n 7.000 woningbranden met gemiddeld 657 gewonden en 50 doden. Brandweer Nederland pleit niet voor niets voor een verplichting van rookmelders in iedere woning. Uit onderzoek blijkt dat het plaatsen van een rookmelder de kans op gewonden of doden bij een brand halveert. Daarom plaatst Woonbedrijf ieder1 in alle huurwoningen één of meerdere rookmelders. Verspreid over 2015 en 2016 komen alle woningen aan bod.

Alle huurders worden per brief benaderd door het bedrijf Salverda voor het maken van een afspraak om de rookmelder(s) te monteren.