Apeldoorn/Deventer – Dinsdagavond 9 september vindt er een ‘verplaatsingsoefening’ plaats. Tijdens deze oefening wordt er geoefend met het rijden in colonne verband. Onder begeleiding van 6 politiemotoren en 1 regulier politievoertuig rijden 12 brandweervoertuigen (waaronder 8 tankautospuiten) van post Zuid aan de Saba in Apeldoorn naar Deventer en weer terug. In de uitgestippelde route zitten alle verkeersobstakels die de chauffeurs bij een reguliere inzet ook tegenkomen.

brandweer (3)

Gedurende de verplaatsing gebruiken alle voertuigen alleen de optische signalen (zwaailicht). De belangrijkste oefendoelen zijn het (blijven) rijden in colonne, de onderlinge communicatie en de interregionale communicatie met de verschillende meldkamers. De oefening vindt plaats tussen 19.00 en 21.30 uur.

Route
Vertrek Apeldoorn 19.00 uur
Via o.a. Saba, Curacao, Lange Amerikaweg, Landdrostlaan, Laan van Erica, via de A1 naar Deventer.
Hier een stop bij de McDonalds / Postillion
Vertrek McDonalds / Postillion Deventer 20:00 uur
Via de McDonalds, stukje door Deventer richting Twello via o.a. Deventerweg, Visbystraat, Holterweg, N344, Domineestraat, H.W. Iordensweg, Zonnenbergstraat, Zutphenseweg/N345, A1 richting Amersfoort, afslag 20 Apeldoorn-Zuid, Kayersdijk, Saba.
Aankomst post Zuid rond 21:00 uur.