Emmen- Zaterdag van 10:00 tot 16:00 konden geintereseerden in de brandweer zich vermaken bij de open dag van de brandweer Emmen.
Sinds 6 augustus is de kazerne aan de Nijbracht in Emmen in gebruik genomen.
Hierop besloten 2 leden van CentraalDeventer af te reizen naar Emmen.

Bij de brandweerkazerne was genoeg te doen! Zo was er de mogelijkheid om het gebouw van binnen te bekijken,zoals de kantoren,werkplaats,uitrukhallen en huis- en slaapkamers. Buiten waren er verschillende activiteiten te doen,en te zien. Zo konden kinderen met een echte brandweerspuit blussen,en konden de volwassenen zich uitleven in een ruimte vol rook,om een persoon te redden uit de ‘brand’!
Ook gaf de brandweer enkele demonstraties. Wat moet je doen bij een vlam in de pan? Wat moet je doen als je met je auto over de kop gaat en je niet weet hoe je er uit moet komen? Hierop wisten de brandweerlieden antwoord door te laten zien hoe je dit oplost.

In de grote opslaghal van de brandweerkazerne werd  er uitgelegd en gedemonstreerd hoe het nieuw medisch onderzoek werkt, namelijk de  “PPMO”. PPMO staat voor Periodiek Preventief Medisch Onderzoek voor repressief brandweerpersoneel. Makkelijk gezegd betekend dit een sporttest voor al het brandweerpersoneel die zich daadwerkelijk bezighouden met het redden van mens en dier,het beperken en bestrijden van brand en hulp verleend bij ongevallen. De test is gebaseerd op 14 bijzondere functie-eisen voor een brandweerman,zoals klimmen,knielen,kruipen,tillen,zicht,gehoor,emotionele piekbelasting en ga zo maar door! Een medisch onderzoek bestaat bij de brandweer altijd uit een fysieke,maar ook een mentale test. Voor meer informatie over de PPMO test: http://www.nvbr.nl/wat_doen_we/thema-optimale/ppmo/

Namens CentraalDeventer wensen wij alle leden van de Brandweer Emmen een goede en fijne tijd toe in een prachtig nieuw pand!