Deventer – Dinsdag 24 december zijn de panden die getroffen zijn door de brand van vrijdag 20 december voldoende veilig om eigenaren en bewoners de gelegenheid te bieden om kort binnen te kijken.Het binnenkijken gebeurt onder begeleiding van een gespecialiseerd bedrijf. Het betreft de Grote Overstraat 52 en 56.Overige omwonenden die om veiligheidsredenen tijdelijk niet in hun huis mochten, konden de afgelopen dagen hun huis weer in.Maandag 30 december is er om 10.00 uur weer een besloten bijeenkomst voor alle betrokkenen in het stadhuis. Ze krijgen daarvoor een uitnodiging.

Afronden stutwerkzaamheden

De aannemer rondt dinsdag 24 december de stutwerkzaamheden af. Dinsdag aan het eind van de dag is de hele Grote Overstraat weer open en zijn alle winkels weer normaal bereikbaar. De steigers blijven voorlopig wel staan. De hulpdiensten kunnen er langs.

Privacy betrokkenen

De gemeente heeft de afgelopen dagen verzoeken gekregen om contactgegevens van bij de brand betrokken personen om hulp aan te bieden. De gemeente geeft uit privacy overwegingen deze adressen niet aan anderen. Als u hulp wilt bieden, dan kunt u contact opnemen met het onderstaande telefoonnummer.

Actuele informatie

Op deze webpagina houden we u  op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. U kunt ook het twitteraccount volgen: @DeventerGem. Ondernemers en bewoners die getroffen zijn door de brand, kunnen contact opnemen met (0570) 693455.