Raalte- Wat doe je als je de vlam in de pan krijgt? Waarom zijn rookmelders zo belangrijk, hoe bedien je een AED en wat zijn de belangrijkste handelingen bij een reanimatie?  

Die vragen en nog veel meer thema’s staan centraal op zaterdag 10 oktober tijdens de workshops (brand)veiliger leven voor zelfstandige ouderen in de brandweerkazernes van Dedemsvaart, Raalte, Zwolle en Steenwijk.  Deelname is geheel gratis.

Initiatief
De workshops zijn een initiatief van de brandweer en geneeskundige hulpverlening (GHOR) in Veiligheidsregio IJsselland. Samen met het Rode Kruis bieden zij per kazerne vier leuke en interessante workshops aan, gericht op het vergroten van de (brand)veiligheid en zelfredzaamheid van zelfstandige senioren.

Tips en adviezen
Van de brandweer krijgen de deelnemers  handige tips en adviezen om de brandveiligheid van woningen te vergroten met onder andere een interactieve film waarbij telkens een vraag of dilemma wordt voorgelegd. Ook het noodpakket wordt deze ochtend besproken. De workshop eerste hulp (reanimatie en AED) wordt gegeven door deskundige instructeurs.

Locaties
De workshops worden aangeboden  op vier locaties in de regio IJsselland. In Dedemsvaart is dat in de brandweerkazerne aan de Hoofdvaart 51a, in Raalte aan de Aakstraat 2, in Zwolle aan de Marsweg 39 en in Steenwijk aan de Vendelweg 3. Deelnemers worden tussen 09.00 en 09.30 uur ontvangen. De workshops duren tot 12.30 uur.

Opgave
Wie belangstelling heeft voor de workshops (brand)veiliger leven, krijgt het advies zich snel op te geven. Het aantal deelnemers is namelijk beperkt tot veertig per locatie.  Aanmelden kan via ghor-bureau@vrijsselland.nl  onder vermelding van ‘Workshops 10 oktober’. Vermeld in de mail de gewenste locatie, naam, adres, woonplaats en telefoonnummer.

De uiterste aanmelddatum is 5 oktober.