Deventer- Koninklijke Horeca Nederland afdeling Deventer en de gemeente zijn van plan een proef van 1 jaar te houden met vrije sluitingstijden op vrijdag en zaterdag voor de horeca in de binnenstad en het Havenkwartier. Zij organiseren hierover een informatiebijeenkomst voor omwonenden en ondernemers op dinsdag 3 november, om 19.00 uur in de Deventer Schouwburg.

De Deventer horeca en de gemeente willen graag van omwonenden en ondernemers in de binnenstad en het Havenkwartier horen wat zij vinden van zo’n proef.

Goede ervaringen in andere gemeenten

In verschillende gemeenten in Nederland zijn goede ervaringen met het vrijgeven van de sluitingstijden in het weekend. Het blijkt dat er minder uitgaansgeweld en geluidsoverlast is doordat niet alle mensen tegelijk naar huis gaan en elkaar op straat tegenkomen. Wel zijn daarvoor goede afspraken nodig over de voorwaarden, waarbij leefbaarheid in de buurt voorop staat.

Eerst mening bewoners en ondernemers peilen

Tijdens de informatiebijeenkomst op 3 november krijgen ondernemers en bewoners informatie over het doel en de opzet van de proef. Koninklijke Horeca Nederland afdeling Deventer en de gemeente willen die avond ook horen wat ondernemers en bewoners van het idee voor de proef vinden.

Eind november besluit

De opbrengst van de informatieavond betrekt het college van burgemeester en wethouders bij het nemen van een besluit over de proef. Dat gebeurt eind november.

Bekijk de kaart met de gebiedsafbakening (pdf, 145 KB).