De jaarlijkse LICHTJESWANDELING in Diepenveen heeft dit jaar een extra feestelijk tintje: de boom op het dorpsplein krijgt lampjes!

Op 12 december vanaf 16.30 uur verzamelen kinderen en volwassenen uit Diepenveen bij het Hof van Salland voor de Lichtjeswandeling. Als kort daarna de duisternis invalt, worden de lampjes in de boom door een bijzondere inwoner van Diepenveen aangestoken en zal het dorpsplein voor het eerst sfeervol verlicht zijn. Rond 17 uur start de wandeling die door bos en weilanden loopt en langs heel veel lichtjes en muziek gaat. De tocht eindigt op de Kerstmarkt rondom de kerk in Diepenveen, waar warme chocolademelk en Glühwein staan te wachten en kraampjes met spullen voor de Kerst zijn ingericht.

De taakgroep Kennismaken en Ontmoeten heeft zich sterk gemaakt voor de verlichte boom op het mooie dorpsplein. Het bedrag is bij elkaar gebracht door ludieke acties van de taakgroep zelf en bijdrages van het Oranjecomité Diepenveen, de Braderiecommissie Diepenveen, WijDeventer en het bestuur van het Kulturhus Diepenveen. Electro Service Kees Krins legt deze week de laatste hand aan de installatie van de lampjes, zodat ze vanaf volgende week de donkere avonden in de winter kunnen verlichten.