Via de Facebook pagina van Irene Brinkman waarschuwt ze voor het volgende:

 

Even een waarschuwing van mij voor mensen uit Deventer, die wel eens pinnen bij de Rabobank aan de Zwolseweg bij de AH… En waarschijnlijk andere automaten net zo…

Zojuist geprobeerd te pinnen bij deze automaat, waarna mijn pas wordt “ingeslikt”. Vrijwel direct kwam er een aardige man aanlopen (donker, korte krulletjes, vogelnestje op het hoofd, ong. 1.75, beetje onverzorgd, blauw vest aan,, jaar of 40?) dat dit laatst ook is gebeurd en dat ze binnen bij de AH een telefoonnummer hebben welke je kan bellen. Ik gaf aan niet naar binnen te gaan met mijn pas in de automaat.

Gelukkig was de man zo aardig om naar binnen te gaan en kwam met een nummer van de ING. Ik had inmiddels al “tikkeltje geïrriteerd” de Rabobank gebeld en zij hadden mijn pas geblokkeerd.

De man is in de tussentijd ook al 2 keer teruggekomen “of hij nog iets voor mij kon doen”. Ik denk niet dat hij er weet van had, dat ik de pas al geblokkeerd had.

Met Reza de AH in, brood gehaald en klaar. Toch nog even naar de automaat om te kijken of misschien er al iets veranderd is. En vervolgens loopt de “vriendelijke man” me tegemoet maar zegt niets. Een vrouw met een kindje is aan het pinnen, niets aan de hand!!! Automaat doet het gewoon. En ik kreeg met geen mogelijkheid de pas eruit.

Omdat ik hem verdacht heb ik de politie voor de zekerheid gebeld en de man rijdt nét op dat moment langs (in een redelijk nieuwe donkergrijze Peugot), waardoor ik direct de politie het kenteken kon geven. Nog een keer vroeg de man of hij kon helpen, hij wist natuurlijk niet dat ik de politie aan de telefoon had.

Echt gelukkig had ik niet zelf het nummer binnen bij de AH gevraagd, anders was ik tweede en had hij mijn pas, ongeblokkeerd gehad!!!

Lieve mensen, laat je pas in geen enkel geval onbeheerd achter bij de automaat, wat er ook maar gebeurd!!!