Deventer- In 2018 bestaat Deventer 1250 jaar. Het jaar 768 wordt in vele historische bronnen genoemd als het eerste bepalende moment in de geschiedenis van Deventer. Het Evenementenbureau van de VVV Deventer en het Deventer Verhaal hebben het initiatief genomen om te komen tot een bijzondere viering van 1250 jaar Deventer. Ze kiezen er nadrukkelijk voor om te komen tot een programma met, door én voor de stad.

‘Deventer is één van de oudste steden van Nederland en misschoen wel de oudste zonder Romeinse voorgeschiedenis…
De komst in 768 van de monniken Lebuinus en Marchelmus naar de IJsselstreek en hun keuze voor de middelste van de drie zandduinen op de oostelijke oever van de IJssel waren het eerste bepalende moment in de geschiedenis van Deventer’.

Uit: Henk Slechte. Geschiedenis van Deventer. 2010. (deel 1 – blz. 11 en 13)

Op donderdag 17 maart houden het Evenementenbureau van de VVV Deventer en Deventer Verhaal een startbijeenkomst, waarbij iedereen die belangstelling heeft voor 1250 jaar Deventer, die ideeën heeft, die mee wil denken en werken van harte welkom is.
Organisaties en bedrijven zijn welkom, maar bovenal ook iedere Deventenaar, jong en oud.

Michiel Bussink, auteur van het Deventer Kookboek, zorgt voor een culinair intermezzo: wat at de Deventenaar in 768! Na afloop van de bijeenkomst is er een drankje met een hapje uit 768!

Deventer 1250 moet een feest worden voor heel Deventer!

De startbijeenkomst Deventer 1250 jaar vindt plaats in de beneden foyer van de Deventer Schouwburg, op donderdag 17 maart van 16:30 tot 18:00 uur. De toegang is uiteraard gratis.

image (1)