DEVENTER– Online boodschappen lijkt een echte trend te worden. Maar hoe staat het ermee gesteld in Deventer? Laten de inwoners van Deventer de supermarkten al links liggen en wordt er overgestapt naar alternatieven? Maaltijdboxen.net deed een onderzoek naar de mogelijkheden voor online boodschappen doen in Deventer.

Jaarlijks stijgt het aantal online verkopen op het gebied van non-food. Maar hoe zit dat met voedingsmiddelen? In Deventer zijn de meeste grote supermarkten goed vertegenwoordigd.  De grote namen als Albert Heijn, Plus, & Jumbo zijn niet weg te denken uit de stad. Maar hoe zou het straatbeeld van Deventer er over pakweg 10 jaar uit zien?

Momenteel is de Albert Heijn de enige supermarkt die online boodschappen doen beschikbaar maakt in Deventer. De concurrerende supermarkten werken wel met een bezorgservice, maar echt online shoppen zit er nog niet in.

De supermarkten in Deventer hebben echter niet alleen concurrentie onder elkaar. Dankzij de opkomst van het internet kunnen nationale bedrijven direct concurreren met de supermarkten in Deventer. Zo zijn de foodboxen steeds populairder aan het worden. Dit zijn boxen die gevuld zijn met ingrediënten om een complete maaltijd op tafel te zetten. Hoeveel inwoners uit Deventer precies gebruik maken van de foodboxen is nog niet bekend.

Kijk voor meer informatie op www.maaltijdboxen.net