Deventer – 2 Monkeys heeft veel succes met een door hen ontwikkelde Mandala app. Iedere dag ‘kleuren’ zo’n 300 duizend gebruikers over de hele wereld een mandala met de app. Vooral volwassenen zijn er dol op. En dat terwijl de app eigenlijk bedoeld was voor kinderen.
Nee, volgens mede-oprichter Mathijs Tieleman van 2 Monkeys is ‘Mandala’ nog geen killer app zoals Angry Birds. Er wordt gewoon hard doorgewerkt op het kantoor aan de Geert Grootestraat. Maar trots zijn ze wel op het succes. De app is in korte tijd populair geworden en heeft nu maandelijks 8 miljoen spelers. De game staat in de top 20 populairste games in de Play Store van Google, tussen games van gerenommeerde ontwikkelaars als King en Supercell. Deze hebben vaak honderden ontwikkelaars in dienst, terwijl 2 Monkeys uit slechts vier mensen bestaat.
Mathijs Tieleman heeft wel een idee waarom de Mandala app zo’n succes is: “Mandala is overduidelijk een andere app dan de meeste andere topgames. Het is geen Candy Crush of Wordfeud, waarbij het vaak draait om snelheid, behendigheid of intellect. Het op de tablet inkleuren van mandala’s ervaren mensen juist als heel rustgevend en ontspannend.”

Oorspronkelijk was de app bedoeld voor kinderen, aldus Tieleman. Zoals veel andere apps die 2 Monkeys ontwikkelt: “Tot onze verrassing downloaden vooral ouderen de app, hoewel de vormgeving nog erg gericht is op kinderen. Vandaar dat we nu bezig zijn met een aparte serie kleurapps specifiek voor volwassenen. Met een prettige, rustige layout. Enkele internationale illustratoren zijn op dit ogenblik druk bezig met al het voorbereidende tekenwerk, zoals bloemen, bekende schilderijen en uiteenlopende patronen. En we werken ook aan de lancering aan een superleuke puzzel app, met waanzinnige foto’s. Daar verwachten we veel van.”
App Store Links  Google Play: http://Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.color.mandala&hl=nl
Apple App Store: https://itunes.apple.com/nl/app/mandala-coloring-pages-game/id1079335042?l=nl&ls=1&mt=8