Deventer- Op zaterdag 25 september a.s. verzorgt Susanne Veerman een orgelconcert in de Grote of Lebuinuskerk te Deventer. Het concert begint om 15.00 uur. Bezoekers worden verzocht bij het verlaten van de kerk een vrije gift in de hoed te deponeren.

Op het programma staan o.a. werken van Joh. Seb Bach, A.Boëly en Ch.M.Widor.

Susanna Veerman (*1975) studeerde  in Moskou aan het Tsaikovski Conservatorium, waar zij in 1997 haar koordirectiediploma behaalde. Het diploma Uitvoerend Musicus koordirectie behaalde zij in 2001 aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. In 2005 behaalde zij het diploma Uitvoerend Musicus Orgel aan het Rotterdams Conservatorium bij de organist Ben van Oosten

Zij is hoofdorganiste (titulair) van de St. Augustinuskerk te Amsterdam, waar zij het Cavaillé-Coll orgel bespeelt uit 1881.

Zij geeft orgelconcerten in Nederland en met name in het buitenland. (o.a. in Canada, USA, Rusland, Wit-Rusland, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië etc…) In Frankrijk speelde zijn in de kathedralen van Orléans, Bordeaux en Le Mans. In Parijs concerteerde zij o.a. in St. Augustin, St. Nicholas du Chardonnet, St. Trinité, St. Sulpice, American church en École Militaire.

foto Susanna solo