Deventer – De gemeente Deventer heeft samen met het Rijk afgesproken om op korte termijn noodopvang te bieden voor vluchtelingen. De gemeente Deventer wil de vluchtelingen niet in de kou laten staan en wil daarom haar bijdrage leveren. De gemeente heeft daarom aangeboden om tijdelijk 250 vluchtelingen in het voormalig pand van Auping (Laan van Borgele 70) te vestigen.

Voor wie is het bestemd?
De opvang is bestemd voor 250 vluchtelingen voor wie er niet direct plaats is in een asielzoekerscentrum (AZC) Deze opvang voorkomt dat de vluchtelingen om de paar dagen van de ene naar de andere sporthal in Nederland moeten verhuizen.

Voor hoelang is de opvang?
Er wordt in Nederland hard gewerkt aan de uitbreiding van de AZC’s. De noodopvang wordt opgeheven zodra er in de AZC’s capaciteit genoeg is om de vluchtelingen op te vangen. Hoe snel dit zou zijn is nog niet bekend. De gemeente gaat het voormalig Auping gebouw beschikbaar stellen voor een jaar en zo nodig langer.

De eerste vluchtelingen worden mogelijk al voor de kerstdagen verwacht, de gemeente houdt buurtbewoners op de hoogte. Het COA (Centraal Orgaan Asielzoekers) beheert in Schalkhaar een AZC voor 650 vluchtelingen, door goed contact tussen een commissie en buurtbewoners en het COA worden eventuele vragen en wensen snel opgepakt.

Meer informatie:
op www.deventer.nl/vluchtelingen vindt u vragen en antwoorden over de opvang van vluchtelingen. U kunt daar ook aangeven dat u op de hoogte gehouden wilt worden. U kunt vragen mailen aan noodopvang@deventer.nl of bellen met de gemeente.