Deventer- Op woendag 28 oktober 2020 werden aan de Diepenveenseweg te Deventer, aan de achterzijde van het station,drie pasgeboren pups achtergelaten in een kinderrugtas. Dit vond plaats omstreeks 14.00 uur – 14.30 uur.

Wie heeft een persoon met de getoonde rugtas (2e foto) gezien in de omgeving van Station Deventer?
Wie heeft er camerabeelden omgeving achterzijde station, dan graag deze uitkijken naar een persoon met de rugtas.
Wie weet een vermoedelijk Stafford teef, die nu zonder pups zit? Ook kan door de eigenaar (man/vrouw) worden gezegd dat de pups dood zijn geboren.
De pups zijn opgevangen in een gastgezin en krijgen nu alle nodige zorg.
Tips? 0900-8844 t.a.v Dierenpolitie Deventer o.v.v. 2020511781
Update dierenasiel De Kuipershoek
Bij binnenkomst in het asiel hebben wij de hondjes eerst opgewarmd. Pasgeboren hondjes kunnen hun temperatuur nog niet goed reguleren. Daarna zijn de pups overgebracht naar een gastgezin waar ze alle nodige zorg krijgen. Ze worden warm gehouden en krijgen ze acht keer per dag de fles. Gelukkig drinken ze goed. Ook moeten de buikjes gemasseerd worden om de darmen op gang te laten komen. De komende dagen zijn spannend. Als de pups die goed doorkomen, moeten ze flink aansterken. We verwachten dat de kosten voor de voeding, inentingen en de dierenarts flink kunnen oplopen. In eerste instantie richten we ons op het zoeken naar getuigen en de moeder van de pups, maar wil je een bijdrage leveren aan de kosten, dan kan dat hier:
https://dierenasiel-de-kuipershoek.voordierenbescherming.nl/project/help-deze-gedumpte-puppies?fbclid=IwAR2zS0YDiTdzk-Clis4vplRPI3WOmDo4XlNsRKTo66UfrS8pvaXL7AlwNw8