Deventer – Dit jaar zet de Sint met zijn pieten, edellieden, mandendragers en herauten op zaterdag 5 december voet aan wal.  Net als ieder jaar heeft de stichting een uitgebreid programma voor de jeugd in petto met onder andere een feestelijk welkom aan het Verlaagde Wellepad, een vrolijke optocht door de binnenstad en het “Pietenplein” in de Lebuïnuskerk met de BB-partydisco en het Pietenorkest.

Programma:
09.15 uur Vanaf dit moment begint het feest op het Verlaagde Wellepad. De BB-Partyshow maakt er alvast een vrolijke boel van. De DJ warmt de kinderen lekker op totdat de eerste pieten onder de Wilhelmina brug doorvaren.
09.20 uur  Rond deze tijd zullen de eerste Zwarte Pieten aanleggen en zullen de kinderen hun eerste pepernoten in ontvangst te nemen.
09.25 uur  Daar komt het Pietenorkest weer aan, nu wordt het echt feest. In de tussentijd begint het feest in de Grote of Lebuinuskerk. De BB disco zorgt alvast voor een gezellige sfeer, De vloot van boten vol met Zwarte Pieten blijft maar aanvaren en er komen steeds meer Zwarte Pieten aan in Deventer.
09.30 uur De stoomboot van Sinterklaas komt met kanongebulder onder de Wilhelminabrug door, Sinterklaas is weer in de mooie stad Deventer.
09.45 uur De herauten kondigen aan dat Sinterklaas weer voet aan wal heeft gezet in de Hanzestad Deventer. Burgemeester en wethouders zullen Sinterklaas welkom heten.
10.00 uur. Burgemeester Heidema verwelkomt Sinterklaas met een kort welkomstwoordje, vervolgens gaat Sinterklaas de kinderen van Deventer een handje geven.
10.30 uur. De optocht gaat van start, Sinterklaas rijdt vol trots op zijn Schimmel Amerigo de stad in.
11.00 uur Sinterklaas gaat met zijn gevolg de Grote Kerk naar binnen om met de kinderen te genieten van het grote feest.
11.50 uur. Sinterklaas verlaat het feestgedruis en gaat in kleine optocht op weg naar het Deventer Ziekenhuis.
12.30 uur. Het gezelschap wordt welkom geheten door de directie van het Deventer Ziekenhuis, de herauten vullen de hal van het ziekenhuis met hun signalen uit de bazuinen.
12.45 uur, Sinterklaas en de hoofdpieten gaan op bezoek bij de kinderen op de kinderafdeling van het ziekenhuis.

De route:
Sinterklaas zal wanneer hij aan wal is na het schudden van wat handjes en gezwaaid te hebben naar de kinderen vanaf de Welle vertrekken richting Zandpoort. Van daaruit gaat Sinterklaas met zijn pieten langs de Waag aan de rechterijde over de markt op de Brink. Daarna zal hij via de Korte Bisschopstraat en via de Lange Bisschopstrat naar het Grote Kerkhof gaan waar er in de kerk al een groot feest aan de gang is.

Activiteiten in de grote kerk:
– Vele leuke Zwarte Pieten spellen, waar de kinderen gratis gebruik van mogen maken
– Een leuke show van de BB party disco
– Een swingend optreden het Zwarte Pietenorkest