Deventer – Groen in de woonomgeving zorgt voor levendige, aantrekkelijke straten en vergroot het leefplezier. Om de aanleg van geveltuinen te stimuleren, organiseerde de vereniging Groei en Bloei samen met de gemeente de verkiezing ‘Mooiste geveltuintje’.

Tuintje

De winnaars ontvangen vrijdag 27 juni hun prijs uit handen van wethouder Frits Rorink.

De verkiezing ‘Mooiste geveltuin’ werd dit jaar voor het eerst in Deventer georganiseerd. Uit de bijna 200 aanmeldingen zijn de 5 mooiste geveltuinen gekozen.

Prijzen

De jury heeft in mei bijna 200 geveltuinen in Deventer bezocht en beoordeeld. De 15 mooiste zijn in juni opnieuw beoordeeld onder meer op kleur, variatie en algemene indruk. Hieruit zijn 5 prijswinnaars gekozen die vrijdagmorgen 27 juni een waardebon ontvangen van wethouder Frits Rorink.

Straten

De jury was onder de indruk van bepaalde straten, zoals de Dapperstraat, de Molenstraat en de Vosakkerstraat. Zij verdienen dan ook een eervolle vermelding.

De verkiezing ‘Mooiste geveltuintje’ van Deventer sluit aan bij de Nationale Tuinweek (14- 21 juni) van de landelijke vereniging Groei en Bloei.