Deventer-De Open Dag van het Deventer Ziekenhuis, afgelopen zaterdag 18 maart, is bezocht door bijna 5.000 mensen. Daarmee is het de best bezochte Open Dag die het ziekenhuis ooit heeft georganiseerd. De dag bood Sallanders een exclusieve kans nieuwe ontwikkelingen, technieken en behandelruimten van dichtbij te zien en te ervaren.

Tijdens de Open Dag hebben we Sallanders laten ervaren wat de zorg in ons ziekenhuis en voor onze regio kan betekenen”, aldus bestuursvoorzitter Gita Gallé van het Deventer Ziekenhuis. “Het is geweldig dat er zo veel belangstelling is getoond voor wat wij als ziekenhuis doen, het is een teken dat de zorg leeft bij mensen, dat het een belangrijk onderwerp is voor velen. Met een recordaantal bezoekers van bijna 5.000 kijken we dan ook terug op een zeer geslaagd evenement.”

De Open Dag stond in het teken van Zie, doe & beleef het ziekenhuis van binnenuit. Er was veel animo voor de rondleidingen achter de schermen van het ziekenhuis. Dat geldt ook voor de vele testjes die bezoekers konden doen. Veel belangstelling was er ook voor de ‘ziekenhuisreis’, een reis door de kliniek om mensen te laten ervaren hoe het is om patiënt in het ziekenhuis te zijn.

Het speciaal ingerichte kinderziekenhuis werd eveneens druk bezocht. Vele gewonde en zieke knuffels werden door de artsen van het Deventer Ziekenhuis weer beter gemaakt. Een eyeopener voor velen, was het gedeelte over eHealth. Daar werden allerlei slimme en geavanceerde toepassingen gedemonstreerd die de zorg slimmer, patiëntvriendelijker en goedkoper maken.

Een speciale masterclass bood bezoekers de gelegenheid om te leren hechten en kon ook op veel belangstelling rekenen. “Ik voelde me net een echte chirurg,” sprak een enthousiaste bezoeker. “Met hechtdraad en een steriele naald ging ik aan de slag. Oké, het was dan niet echt, maar op een kipfilet.”

Over Deventer Ziekenhuis

 

Naast de vele belevenissen op de Open Dag waren er ook twee officiële openingen. ’s Ochtends werd de nieuwe hybride OK geopend, een operatiekamer van de toekomst’ waar medische grenzen verlegd worden voor patiënten met ernstige vaatziekten. ’s Middags werd het nieuwe Mohs-centrum van het Deventer Ziekenhuis geopend, een nieuw centrum voor hoogwaardige en patiëntvriendelijke behandeling van huidkanker.

Deventer Ziekenhuis