Deventer – Op vrijdag 5 februari omarmen Deventer horeca de Ierse muziek met een gevarieerd muziekprogramma van traditoneel Iers tot covers met een Ierse twist, of snoeiharde Ierse punk! Op zaterdag 6 februari zijn er ’s middags twee Iederse sessies en ’s avonds is er een speciaal Iers concert in de Oude Mariakerk.

Liefhebbers van Ierse muziek en pubs kunnen elk jaar in februari een heel weekend hun hart ophalen tijdens dit festival.

Op de vrijdagavond 5 februari wordt het centrum van Deventer omgetoverd tot het “Temple Bar Area” in Dublin. In 13 cafés is er live Ierse muziek. Speciaal voor deze gelegenheid worden ze omgetoverd tot Ierse pubs. Op deze avond is toegang overal gratis.
Op zaterdagmiddag zijn er 2 Ierse sessies. Eén bij Vrienden van Vroeger en de ander bij Grand Café De 7e Hemel, beiden aan de Grote Markt. Bezoekers kunnen hun instrument meenemen en zelf lekker muziek maken met de aanwezige muzikanten.
De sessies zijn van 15.00-17.00 uur en toegang en deelname zijn gratis.

Zaterdagavond is het Iers concert in de Oude Mariakerk aan de Nieuwe Markt 35, Deventer. Tickets kosten €10,- p/s in de voorverkoop en €12,50 aan de deur. Kaarten kunnen op irishpubfestival.nl worden gereserveerd.
Deuren openen om 18.45 uur
Start concert: 19.15 uur
Eind concert: 22.45 uur
Na het concert is er een afterparty voor liefhebbers in Café De 7e Hemel, Grote Kerkhof 28, Deventer. Toegang tot de afterparty is gratis.