Deventer- Op zaterdag 2 mei vindt er een bijzondere unieke gebeurtenis plaats. Dan kunt u bij de zaterdagmarkt een van de aanwezige duofietsen bewonderen of zelfs uitproberen.

Wethouder Jan Jaap Kolkman zal om ca. 11.30u het startsein geven voor het nieuwe “duofietsseizoen”.

Duofietsen is gezond, gezellig en bevordert de sociale contacten. Het is bedoeld voor mensen die niet of minder mobiel zijn om samen met een partner, een vriend of vrijwilliger op pad te gaan. Op de duofiets fietst u met twee personen naast elkaar. Beide personen kunnen trappen, maar dat hoeft niet, en één persoon stuurt. Een voordeel is dat de meeste duofietsen voorzien zijn van een elektrische trapondersteuning,

Een groot aantal zorginstellingen in Deventer heeft al een duofiets. De Taakgroep Duofietsen van WijDeventer heeft er voor gezorgd dat deze duofietsen ook te gebruiken zijn door wijkbewoners. Om verantwoord met de duofiets te kunnen rijden moet u eerst wel een instructie volgen.

Komt u ook een kijkje nemen op zaterdag 2 mei tussen 11.00u en 15.00u op de Brink ter hoogte van nummer 24 (achterzijde van de markt). U kunt dan met een vrijwilliger een rondje maken van de Brink naar de IJssel en terug.

Meer informatie is te vinden op www.duofietsendeventer.nl