Deventer- AgroVision heeft onlangs de aandelen van het Deense AgroSoft overgenomen. Door deze overname ontstaat een nieuwe Europese marktleider in software voor de varkenshouderij.

Directeur Morten Rasmussen van AgroSoft aan het woord: “Deze overname van AgroSoft komt voort uit zakelijke overwegingen voor de lange termijn. De internationale agrarische sector is in beweging. Ik denk met AgroVision voor personeel en klanten, een stevige positie en stabiliteit gegarandeerd te hebben.” Directeur Karel Heijink van AgroVision valt hem bij:” In AgroSoft hebben we een goede match gevonden. Vanaf de eerste contacten verliep het proces meteen heel soepel. Voor beide bedrijven is dit een goede strategische stap. Wij  combineren onze kennis van softwareoplossingen in een sterk state-of-the-art-platform. Met betere mogelijkheden en dienstverlening voor al onze klanten. Met 10.000 varkenshouders als klanten, in meer dan tien landen, zijn wij Europees marktleider en groeien we uit tot de wereldwijde marktleider in software voor de varkenshouderij. ”

AgroVision en AgroSoft bundelen hun krachten, deels overlappend en deels aanvullend. Door deze overname ontstaat een krachtige speler met meer dan 25.000 gebruikers, 130 FTE en een jaarlijkse omzet van ruim 14 miljoen euro. De overname kwam 1 september tot stand en geldt met terugwerkende kracht vanaf 1 juli 2015.