Burgemeester en wethouders hebben vandaag ingestemd met de voorwaarden waaronder het Rabobank Communication Infrastructure Fund (CIF) glasvezel gaat aanleggen in het Deventer buitengebied. Daarmee wordt een door het college gekoesterde wens werkelijkheid.

CIF wil in de buitengebieden van Ommen, Dalfsen, Raalte, Olst-Wijhe, Deventer, Hengelo, Haaksbergen, Enschede en Losser glasvezel aanleggen. Onder voorzitterschap van Deventer zijn er afspraken gemaakt tussen de 9 gemeenten en CIF.

Onderdeel coalitieakkoord

Wethouder Frits Rorink: “De beschikbaarheid van breedband wordt steeds belangrijker. Bedrijven onder andere in de agrarische en toeristische sector, hebben gewoon snel internet nodig. Maar ook zorg, onderwijs en particulieren. Dat we ons zouden inzetten voor glasvezel hebben we daarom met de coalitiepartners ook vastgelegd in het coalitieakkoord.”

Gefaseerde uitrol

De voorbereidingen voor de aanleg van glasvezel zijn in volle gang. De aanleg start als minstens de helft van de inwoners in het buitengebied mee doet. CIF en SallandGlas gaan de werving doen. Ze beginnen daar zo snel mogelijk mee. De aanleg kan dan in de 2e helft van 2016 van start gaan.