Deventer – 6500 inwoners in de gemeente Deventer hebben zich inmiddels aangemeld voor Burgernet. Dat is een enorm aantal. Daarom ontving mevrouw Lenters – de 6500ste Burgernetter – uit handen van burgemeester Andries Heidema en politiechef Gert Telman een heerlijke taart.

6500ste lid Burgernet

6500ste lid Burgernet

Burgernet is 1 december 2013 gestart in Deventer.

Wat is Burgernet?

Burgernet is een unieke samenwerking tussen gemeente, politie en inwoners. Inwoners kijken in hun buurt of dorp uit naar een dader, vermist persoon of voertuig.
Een Burgernetactie wordt opgestart in de politiemeldkamer. Als deelnemer krijgt u een ingesproken bericht via de (mobiele) telefoon of een SMS met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Dit doet u vanuit uw eigen woning, op straat of vanaf uw werkplek. Ziet u iets wat de politie verder kan helpen, dan meldt u dat. Meer wordt er niet van u gevraagd.

Na afloop ontvangen alle deelnemers een bericht over de afloop van de actie. Zo vergroten we samen de kans dat een vermist kind snel wordt opgespoord of dat een verdachte sneller wordt gepakt.

Kunt u zich nog aanmelden?

Absoluut. Hoe meer Deventenaren zich aanmelden, hoe effectiever Burgernet werkt. Wilt u ook een actieve rol spelen bij de veiligheid van uw woon- en leefomgeving en bent u 16 jaar of ouder? Meld u dan vandaag nog aan op www.burgernet.nl.