Deventer- Bewoners van Voorstad Oost gaan het terrein van de voormalige garage aan de Rielerweg veranderen in een plek voor de hele wijk. Ze noemen de locatie ’t GAT: de gezinsactiviteitentuin. Op zaterdag 21 juni gaan ze voor de eerste keer aan de slag en hulp is welkom.

Een groep bewoners heeft sinds de feestelijke start van de sloop in februari gewerkt aan een aantrekkelijke tijdelijke invulling van de locatie. Nu is het tijd voor de uitvoering. ’t GAT wordt een plek waar kinderen zich vermaken in de kaboutertuin, op het blotevoetenpad en bij de zand- en waterspeelplek. En er is ruimte voor volleyballen, picknicken, een filmpje kijken in de buitenbioscoop en een optreden in het openluchttheatertje.

Hulp is welkom

De bewoners kunnen nog wel wat hulp gebruiken. Dus wie in het weekend van 21 juni wil helpen, is van harte welkom. Daarnaast is er veel behoefte aan planten.

Rotte kies

Het voormalige garagebedrijf aan de Rielerweg stond al jaren leeg en was volgens veel bewoners een ‘rotte kies’ in de wijk. Het gebouw met het omliggende terrein was niet alleen lelijk, maar trok ook overlastgevers aan. Subsidie van de provincie Overijssel maakte de sloop mogelijk. De definitieve invulling van de locatie is nog niet bekend. Tot die tijd kunnen bewoners de plek gebruiken. De aanpak van het garageterrein is onderdeel van een groot aantal activiteiten om Voorstad Oost nog aantrekkelijker te maken. Lees meer over het garageterrein op www.deventer.nl/voorstadoost).