Deventer-  Hersenen aan het werk zetten heeft een positief effect op mensen met dementie. Veel mensen met dementie en mantelzorgers hebben echter moeite met het vinden van activiteiten. Daarom heeft het Alzheimercafé een aantal aanbieders van activiteiten voor u uitgenodigd voor de informatiemarkt. Deze avond dient als inspiratie om (samen) activiteiten te ondernemen, kleinschalig en persoonlijk.

Beweging is goed voor de hersenen

Van zorgaanbieders tot dagbesteding maar ook organisaties met alternatieve mogelijkheden presenteren zich deze avond. U kunt hierbij denken aan themadagen in een museum of creatief bezig zijn in een atelier maar ook de schouwburg heeft een speciaal programma voor ouderen. Veel activiteiten zijn makkelijk aan te passen aan de mogelijkheden van de persoon met dementie. Er is meer mogelijk dan u denkt!

Yvonne Krijt, wijkverpleegkundige uit het sociale wijkteam in Deventer, beantwoordt al uw vragen rondom het aanvragen van dagbesteding.

Wat is het Alzheimer Café?

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Maar ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. De gasten kunnen met elkaar praten over wat ze meemaken, over dementie en over mogelijkheden voor hulp- en dienstverlening. En dat allemaal in een gemoedelijke sfeer. Het programma duurt ongeveer twee uur. In Deventer is er iedere derde maandag van de maand een Alzheimer Café. Het Alzheimer Café wordt ondersteund door Carinova, Zorggroep Solis, Dimence, Raster/Focus en Alzheimer Nederland.

Data

Start programma om 19.30 uur. Zaal open vanaf 19.00 uur.
Thema: informatiemarkt dagactiviteiten buitenshuis.
De toegang is gratis, evenals de parkeergelegenheid.
De Horst is rolstoel toegankelijk.
Adres: Zalencentrum de Horst, Kerkstraat 5, in Deventer.

Het volgende Alzheimer Café is op maandag 18 mei met als thema ‘De rol van de huisarts’.