Deventer-Het Deventer Ziekenhuis krijgt het predicaat Topkliniek 2015 van de Apneu-Vereniging. In een onderzoek geven de patiënten het ziekenhuis 4 sterren voor de kwaliteit van het Apneucentrum.

De sterren zijn gebaseerd op een tevredenheidonderzoek waaraan 3600 patiënten deelnamen. Zij oordeelden over de wacht- en doorlooptijd waar ze mee te maken kregen, de voorlichting en begeleiding, hoe de diagnose verliep en of ze zich uiteindelijk geholpen voelden. Ook mochten de patiënten een oordeel geven over de deskundigheid van de medici.

Intensieve samenwerking

‘’Het Deventer Apneucentrum is dankzij korte wachttijden, een intensieve samenwerking tussen de verschillende artsen, de OSAS-consulent én leveranciers in staat om de patiënten met OSAS snel een adequate behandeling te bieden’’, zo schrijft het rapport.

Longarts Giel Wijnands ziet in de 4 toegekende sterren een waardering voor de inspanningen van alle betrokken zorgverleners. ‘’Slechts de gespecialiseerde slaapcentra scoren door hun omvang 5 sterren, maar voor een algemeen ziekenhuis verlenen we meer dan uitstekende zorg.’’

dz-logo