Deventer- In de reeks “De Oplevering” organiseert Architectuurcentrum Rondeel regelmatig bezoeken aan recent nieuw gebouwde of gerenoveerde gebouwen om een kijkje achter de schermen te nemen. Op 30 januari zet Witteveen + Bos haar deuren open van het duurzaam gerenoveerde kantoorgebouw aan de Leeuwenbrug te Deventer.

Het pand van Witteveen+Bos aan de Leeuwenbrug is uit 1975. Het was zowel technisch als esthetisch verouderd. De wens om het concept PLUSwerken op deze locatie toe te passen gecombineerd met de wens om te laten zien hoe ze kunnen adviseren over de verduurzaming van gebouwen, leidde tot de plannen voor een grondige renovatie. De ambities waren hoog: de technische installaties moeten zo innovatief en duurzaam mogelijk zijn, de werkplekken moeten passen bij de manier waarop ontwerpers, ingenieurs en adviseurs in deze tijd werken en het pand moet een showcase zijn voor ingenieurswerk en advisering.


Studio Groen+Schild is geselecteerd als architect voor de renovatie. In samenwerking met de ingenieurs van Witteveen+Bos is het ontwerp tot stand gekomen. Hiermee is een esthetische en installatietechnische puzzel tot een prachtig einde gebracht.

De ambities zijn gerealiseerd en wij zijn benieuwd hoe het allemaal in de praktijk werkt. Als u dat ook bent kunt u op 30 januari tijdens De Oplevering het resultaat komen bekijken.


Karin Sluis, algemeen directeur van Witteveen+Bos, zal vertellen over de ambities voor het pand, Bert van Dorp zal de technische innovaties toelichten en Ellen Schild gaat in op de esthetische en bouwkundige oplossingen.

De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op www.rondeeldeventer.nlProgramma


19.30 uur gebouw open
20.00 uur Frank van Unen, Architectuurcentrum Rondeel, openingswoord
20.05 uur Karin Sluis, algemeen directeur W+B
20.20 uur Ellen Schild, Studio Groen+Schild
20.40 uur Bert van Dorp, ingenieur klimaatsystemen W+B
21.00 uur rondleidingen door het gebouw
22.00 uur afsluiting

Locatie
Witteveen+Bos, Leeuwenbrug 8, 7411 TJ Deventer