Deventer – In Deventer hebben zich in de nacht van zondag 22 op maandag 23 december op twee verschillende plaatsen autobranden voorgedaan. In beide gevallen raakte niemand gewond. De politie sluit brandstichting niet uit.

Omstreeks 02.45 uur ontdekte een voorbijganger op het Veldieppad een auto die in brand stond. Samen met de getuige werd het vuur geblust door gewaarschuwde agenten. De brandweer moest eraan te pas komen voor wat nabluswerk. Op basis van aangetroffen sporen vermoedt de politie dat de brand was aangestoken. De eigenaar heeft nog geen aangifte gedaan.

Geen verband

Kort daarvoor, rond 02.30 uur, was er een autobrand op een parkeerplaats aan de Wezenland. Ook hier moest de brandweer eraan te pas komen om het vuur te blussen. Een tweede auto die ernaast stond geparkeerd liep ook brandschade op. Er lijkt vooralsnog geen verband te bestaan tussen beide branden. De politie doet nader onderzoek en roept voor beide zaken getuigen op te reageren. De politie is bereikbaar op telefoonnummer 0900-8844. Anoniem reageren kan ook via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.