Deventer- De gemeente Deventer biedt een Bed, bad en brood aan 10 uitgeprocedeerde asielzoekers die niet terug kunnen naar hun land van herkomst. Het gaat om een vaste slaapplek met sanitaire voorzieningen, kookgelegenheid en een sobere vorm van dagbesteding. Afgelopen maanden is gezocht naar een locatie en het pand aan de Assenstraat 12 lijkt hiervoor geschikt.

Er is voor deze asielzoekers geen plek in het asielzoekerscentrum of in de noodopvang. Wethouder Jan Jaap Kolkman: “Ze worden al jaren opgevangen in het Meester Geertshuis, maar slapen nu nog her en der. In Deventer hoeft niemand onder een brug te slapen.”

Assenstraat 12

Het pand aan de Assenstraat 12 is eigendom van de NV Bergkwartier en staat leeg. De eigenaar heeft laten weten voor 2 jaar een tijdelijke invulling te zoeken. Het pand is relatief eenvoudig en snel geschikt te maken voor een Bed, bad, brood voorziening; de mensen kunnen het huis nog voor de zomer betrekken. Het Meester Geertshuis ondersteunt de 10 mensen.

Wachten op centrale regeling

Het rijk heeft eenmalig geld beschikbaar voor deze Bed, bad, brood voorziening. Gemeenten en VNG praten met het rijk over een centrale regeling voor Bed, bad en brood.