Deventer – Op de site van de stichting Kind & Hoop valt te lezen dat deze per direct is gestopt met zijn activiteiten. De voorman van de stichting wordt verdacht van diefstal bij de stichting mannen voor Kika. De deventenaar zou aldaar een kleine 5000 euro gestolen hebben. Het bestuur heeft aangifte gedaan.

Er is een rechtszaak geweest maar daar is de ex-voorzitter niet op komen dagen. De officier van justitie heeft met de rechtbank afgesproken dat bij de volgende behandeling van de zaak de ex-voorzitter verplicht is aanwezig te zijn.

De rechtbank moet de zaak nog inhoudelijk behandelen. Er is dus nog geen spraken van een veroordeling.

Stichting Kind en Hoop

Onderstaande tekst valt te lezen op de site van de stichting Kind en Hoop.

Deventer 22 april 2015
Betreft: Beëindiging stichting / Kids Fun Event

We gaan meteen met het zeer slechte nieuws beginnen, met ingang van vandaag zullen wij als stichting geen acties en activiteiten meer uitvoeren voor kinderen die in armoede leven. Helaas heeft de aandacht in de media onze stichting geen goeds gedaan. Als bestuur en vrijwilligers hebben wij dan ook besloten de stichting met onmiddellijke ingang te gaan ontbinden.

Vanwege vele dreigementen die we ontvangen hebben zal tevens ook het Kids Fun Event geen doorgang vinden wij de garantie op veiligheid niet waarborgen kunnen. Heden ochtend hebben wij dit in een gesprek bij de gemeente kenbaar gemaakt.

Als team zijn we uit veiligheidsoverwegingen op dit moment afwezig. Uiteraard zullen we als de rust weder gekeerd is zo snel mogelijk deelnemers persoonlijk benaderen voor een goede afhandeling van al onze activiteiten.

We willen onze sponsoren en vrijwilligers heel erg bedanken voor de steun en medewerking.