Deventer- In de zomer en het najaar wordt er op verschillende plekken in Deventer aan de weg gewerkt. Voor een betere doorstroming, een nieuwe inrichting van de straat en openbare ruimte, voor rioolonderhoud of andere werkzaamheden. Om overlast te beperken zorgt de gemeente voor omleidingen.

Een aantal wegwerkzaamheden wordt gelijktijdig uitgevoerd. Om de doorstroming in de stad te behouden worden de werkzaamheden zorgvuldig op elkaar afgestemd. Enige overlast valt  niet te voorkomen.

Waar zijn de wegwerkzaamheden?

Rembrandtkade – IJsselkade: 22 juni / 18 juli

Het aanleggen van oversteekpunten voor fietsers en voetgangers. Op 3 kruispunten komen zogenoemde middengeleiders, zodat fietsers en voetgangers niet in 1 keer de weg hoeven over te steken. Deze afsluiting is bewust tegelijk gepland met de werkzaamheden op de Welle. Dit beperkt de duur van de overlast.

Mr. F.H. de Boerlaan tussen de Industrieweg en de Verlengde Kazernestraat: tot en met 2 juli

Herinrichting van de weg en onderhoud (verharding, riolering).

Verlaagde Wellepad: tot en met 31 juli

Aanleg van installatie voor warmte en koude opslag. Het gaat om aanleg buizen, leidingen en pomp/installatie vanaf de IJssel naar het Stadhuiskwartier.

Welle: 29 juni / 31 juli

Aanleg van installatie voor warmte en koude opslag. Het gaat om aanleg buizen, leidingen en pomp/installatie  vanaf de IJssel naar het Stadhuiskwartier. 1 rijbaan wordt afgesloten. Doorgang op de Welle blijft mogelijk, behalve in de nacht van 14 op 15 en 15 op 16 juli. Dan is de hele rijbaan afgesloten. Tijdens Deventer op Stelten, 2 tot en met 5 juli, zijn beide rijbanen open.

N344 Bathmen: 24 juni / 8 juli

Onderhoud asfalt. De weg is in deze periode afgesloten van 20.00 tot 06.00 uur. Overdag kan het verkeer gebruik maken van de weg, met uitzondering van zaterdag 27 juni.

Deventerweg – Spitdijk: 6 juli / eind juli

Onderhoud aan het fietspad. Het asfalt wordt vervangen door beton. Autoverkeer maakt gebruik van een omleidingsroute.

Op www.bereikbaar.overijssel.nl vindt u meer informatie over de werkzaamheden.