Deventer – Het zesde concert in de serie Bergkerkconcerten op 30 juli a.s. om 20.00 uur in de Bergkerk te Deventer zal worden verzorgd door Karwan Hamid Halaq, oorspronkelijk afkomstig uit Koerdistan. Hij bespeelt een aantal traditionele oosterse blaasinstrumenten en is daarnaast ook zanger. Karwan Hamad Halaq wordt bij dit concert vergezeld door Lex Pantelic, gitaar en tanboor en Ali Asghar Barani, percussie. Het concert is zowel live bij te wonen in de Bergkerk als online te zien via een livestream.

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Karwan Hamid Halaq

In zijn geboorteland leerde hij van zijn opa om te spelen op de balaban, en hij heeft zich daarna verder gespecialiseerd in het bespelen van allerlei andere soorten populaire oosterse blaasinstrumenten, waaronder de duduk en de ney. Karwan is na zijn aankomst in Nederland begonnen bij de band ’Orchestre Partout’, waarmee hij al in vele theaters en op festivals heeft gespeeld. Ook heeft hij een tournee gedaan met het Nederlands Blazers Ensemble en tegenwoordig speelt hij in de band ‘Etoiles Electriques’. Tijdens dit concert zal hij repertoire ten gehore brengen van Ali Merdan, The Kamkars en ook eigen werk.

Dit concert is weer live bij te wonen door publiek. Het aantal zitplaatsen is wel beperkt. Als u er bij wilt zijn kunt u plaatsen reserveren via bergkerk@eventsdeventer.nl , kaartjes kosten € 10 per persoon (studenten, CJP-houders, vluchtelingen en 65+ers betalen € 5 ). Het concert zal ook nog via livestream te bekijken zijn op vrijdagavond 30 juli vanaf 20.00 uur op www.bergkerkconcerten.nl, dit is gratis te bekijken maar als u ons financieel wilt steunen wordt dat uiteraard zeer op prijs gesteld.

Het volgende concert in de serie Bergkerkconcerten is :

27 augustus :  Sander van Houten – orgel en Ab Weegenaar – fagot

Voor meer informatie kijkt u op www.bergkerkconcerten.nl