Deventer- In het kader van het *Brechtfestival in Deventer ( 10-13 december) is er vrijdag 11 december een bijzondere Berlijn jaren30 avond.

Schrijver/columnist Stephan Sanders, Dolly Bellefleur, Theatergroep Flint (anti-fascistische Brecht-liederen), de pianist Kees van Zantwijk, het close harmoniekoor Und Jetzt Weiter en de DJ Jeroen Diepenmaat maken een reconstructie van een feestavond, zoals die in de jaren ’30 in Berlijn werd gehouden. Bertolt Brecht maakte in de jaren ’30 deel uit van een culturele opbloei van Berlijn, die door de opkomst van het fascisme onder zware druk kwam te staan. Het nachtleven bruiste, maar de fascisten stonden om de hoek om de joden, de homo’s en de zigeuners uit de feestvierders te vissen en af te voeren naar kampen.
De avond wordt georganiseerd in het kader van het gemeentelijke Regenboogbeleid. Hierbij staat diversiteit en anders-zijn (zichzelf-zijn) centraal. Verschil tussen de mensen en subgroepen moet niet gepaard gaan met verschil in kansen en rechten. Geen achterstelling en discriminatie op grond van afkomst, religie of geaardheid.

De avond wordt gepresenteerd door wethouder Jan Jaap Kolkman. en begint om acht uur.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij de Deventer Schouwburg. www.deventerschouwburg.nl)

Bertolt Brecht en het Brechtfestival.

Het Brechtfestival Deventer is een manifestatie van het maatschappijkritische theater. Met 22 nieuwe producties, lezingen en workshops wordt ingespeeld op een toenemende belangstelling voor het maatschappijkritische theater, voor het Duitse muziektheater uit de jaren ’30 en voor het cultuurdebat over de morele dilemma’s van 2015.

IMG_0199