Deventer- Automobilisten kunnen voortaan aan de centrumkant van Voorstad Oost alleen nog betaald parkeren. Bewoners en bedrijven kunnen vergunningen aanvragen. De gemeente voert het betaald parkeren in naar aanleiding van klachten uit de wijk en een enquête onder bewoners.

Betaald parkeren geldt van maandag tot en met zaterdag tussen 09.00 en 20.00 uur. Parkeren kost € 1 per 64 minuten. Daarnaast zijn er dagkaarten beschikbaar die € 6,50 kosten. Automobilisten kunnen in Voorstad Oost gebruik maken van 3 parkeerautomaten, of eenvoudig betalen via hun mobiele telefoon.

Belparkeren

Belparkeren werkt erg eenvoudig: de automobilist meldt zich aan bij een parkeerprovider en kan vervolgens parkeren door te bellen, een sms te versturen of de app te gebruiken. Een kaartje kopen is dan niet meer nodig. De parkeercode voor Voorstad Oost is 7412. Lees meer op de pagina Belparkeren.

Betaald parkeergebied

Het betaald parkeren geldt onder meer in de volgende straten:

  • Rozengaarderweg (tussen Brinkgreverweg en Smallepad)
  • Rielerweg (tussen Brinkgreverweg en Smallepad)
  • Bierstraat (van Rielerweg tot Zwarte Hoopstraat)

Door de invoering van betaald parkeren wordt het voor centrumbezoekers minder aantrekkelijk om hun auto in de wijk te zetten. Daardoor vinden mensen die in de wijk wonen of werken makkelijker een parkeerplaats.

Meer informatie

Op www.deventer.nl/parkeren staat veel informatie over betaald parkeren en een vergelijking van de aanbieders van parkeerapps voor de mobiele telefoon.