Deventer – Lijsttrekker Eerste kamer; Martin van Rooijen en de lijsttrekker Provinciale Staten van Overijssel Fred Kerkhof gaan a.s. woensdag 13 februari in gesprek met inwoners van de Rivierenwijk.

20 maart 2019 zijn de verkiezingen. 50PLUS Overijssel is er klaar voor. De campagne komt op stoom en de eerste debatten zitten er op. Maar buiten de campagne gebeurt er nog meer. Dat verklaart de huidige fractievoorzitter en lijsttrekker voor de Provinciale Staten, Fred Kerkhof. We hebben een verkiezingsprogramma waar ik voor de volle 100% achter sta en een kandidatenlijst waar je alleen maar vrolijk van kunt worden. Maar je kan nog zo’n mooi programma hebben, het zijn de kiezers die beslissen. En dan is het van belang om met inwoners in gesprek te gaan over de problematiek waar zij tegen aan lopen en de mogelijke oplossingen die 50PLUS voor ogen heeft. De locatie waar dit gesprek gaat plaats vinden; De Ark, Oude Bathmenseweg 5 in Deventer is niet toevallig gekozen. Fred Kerkhof geeft aan: We waren hier al eerder met de inwoners en bezoekers van “de Ark” in gesprek. Het bestuur van de Ark doet heel veel om het jong en oud naar de zin te maken. Maar we waren echt onder de indruk van het feit dat men regelmatig een warme maaltijd tegen kostprijs aanbiedt. Uit gesprekken met een aantal bewoners kwam naar voren dat dit soms de enige warme maaltijd was die men per maand kreeg. Dit gegeven was voor 50PLUS al eerder reden om een maaltijd te sponsoren EN deze te bereiden. Datzelfde willen we nu weer doen!

Fred Kerkhof zegt verder hierover: Ik schrok echt van sommige schrijnende verhalen. Mensen die moeten rondkomen van alleen een AOW uitkering. Die de gezamenlijk maaltijd en bingo als enige uitje hebben. Inwoners van Deventer die hier in de Ark hun enige ontspanning hebben. En die hier even uit hun eenzaamheid kunnen wegtrekken en gezellig onder de mensen kunnen zijn. 50PLUS Overijssel heeft leefbaarheid (en dus ook bestrijding van eenzaamheid) als één van onze speerpunten in het verkiezingsprogramma staan. Wij willen deze, maar uiteraard ook andere, inwoners vertellen wat 50PLUS voor heeft in de komende periode. Wij zijn er van overtuigd dat wij wat voor deze mensen kunnen betekenen. Gemeentelijk, Provinciaal maar zeker ook Landelijk. En Martin van Rooijen en Fred Kerkhof delen dat woensdag graag. Locatie de Ark in Deventer inloop vanaf 14.30 uur. De verkiezingsprogramma’s en de gekozen leden vindt u terug op de website: www.50plusoverijssel.nl.