Amsterdam, 27 juli 2016 – Woensdagmorgen waren  Koninklijke Auping en SOS Kinderdorpen aanwezig bij de opening van de handelsdag op de Euronext. Met een flinke knal op de beursgong vroegen zij aandacht voor het werk van de internationale kinderontwikkelingsorganisatie. En meer specifiek voor het kinderdorp Santa Cruz del Quiché dat vandaag officieel wordt geopend. Het in Guatemala gelegen dorp is volledig gefinancierd dankzij giften van Nederlandse donateurs, waaronder een genereuze bijdrage van Koninklijke Auping. In het kinderdorp krijgen kinderen die de zorg van hun ouders zijn verloren een nieuw thuis in een liefdevolle SOS familie.

Namens Koninklijke Auping was Marjan Reitsma, Manager Communicatie & Trade Marketing aanwezig. Over de samenwerking met SOS Kinderdorpen zegt zij: “Auping vindt dat ieder kind een goed bed verdient om in te dromen, uit onderzoek blijkt dat het bed een belangrijke functie heeft binnen gezinnen. Dit geldt uiteraard niet alleen voor Nederland. We zijn daarom blij dat wij een bijdrage kunnen leveren aan de kwetsbare kinderen in Guatemala. Zij krijgen dankzij SOS Kinderdorpen en de donaties een eigen, veilige slaapplek en groeien op in een liefdevol thuis in plaats van op straat.”

Een nieuw thuis voor kwetsbare kinderen

De bouw van het nieuwe kinderdorp in de Santa Cruz del Quiché regio was heel hard nodig. De bevolking in deze regio kampt met grote problemen zoals: armoede, analfabetisme, alcoholisme en drugsgerelateerde criminaliteit. Veel kinderen staan er alleen voor en velen dreigen de zorg van hun ouders te verliezen. In Santa Cruz del Quiché zijn veel jonge en alleenstaande moeders. Door gebrek aan inkomsten zijn deze moeders genoodzaakt om hun kinderen alleen thuis te laten als zij gaan werken. Kleine kinderen (0-6 jaar) worden thuis opgesloten of dolen de hele dag rond op straat. Alleen en aan hun lot overgelaten. De situatie is in veel gevallen zelfs zo uitzichtloos dat moeders hun kinderen uiteindelijk in de steek laten.

In het nieuwe kinderdorp krijgen kinderen die de zorg van hun familie zijn verloren een nieuw thuis. SOS Kinderdorpen gelooft dat opgroeien in een liefdevolle en veilige familie dé basis is voor de ontwikkeling van een kind. Het dorp in Santa Cruz del Quiché bestaat uit twaalf familiehuizen. Hier zullen 84 kinderen opgroeien onder de liefdevolle vleugels van een SOS moeder. In een SOS familie groeien de kinderen samen op als broertjes en zusjes, waarbij biologische zusjes en broertjes altijd bij elkaar blijven. Het kinderdorp zal voor generaties kinderen een nieuwe liefdevolle basis bieden voor een kansrijke toekomst. Via het familieversterkende programma zet SOS Kinderdorpen zich ook in voor kwetsbare families in de omgeving van het dorp. Met dit programma versterkt de organisatie de capaciteiten van 168 families, zodat zij beter voor hun kinderen kunnen zorgen en om te voorkomen dat kinderen in de steek worden gelaten.

Over de gong ceremonie

Het luiden van de beursgong is een eeuwenoude traditie. Iedere ochtend luidt een gast bij de Amsterdamse beurs van NYSE Euronext om 9 uur de gong om de beurshandel officieel te openen en ’s middags om 17.30 uur om de handel te sluiten. Het openen en sluiten van de handelsdag vindt plaats door (inter)nationale prominente gasten. Inmiddels is de markt geopend door ministers, staatssecretarissen, captains of industry, beroemde sporters, televisiepersoonlijkheden, vertegenwoordigers van charitatieve instellingen en door vele andere vooraanstaande personen en organisaties.

 

Over SOS Kinderdorpen

SOS Kinderdorpen zet zich al ruim 65 jaar in voor kinderen zonder ouders of veilig thuis. De internationale kinderhulporganisatie gelooft dat familie de belangrijkste basis is voor de gezonde ontwikkeling van kinderen. Wereldwijd krijgen honderdduizenden kinderen dankzij SOS Kinderdorpen een solide basis om zich optimaal te ontwikkelen tot kansrijke en zelfstandige volwassenen. Het liefst binnen de eigen familie, maar als dat niet meer kan in een SOS familie in een kinderdorp. Kijk voor meer informatie op www.soskinderdorpen.nl.

Over Koninklijke Auping bv

Een gezond en energiek leven begint met een goede nachtrust. Het uitgangspunt van Koninklijke Auping bv is dat goed slapen altijd nog beter kan. Daarom werkt Auping al meer dan 125 jaar – elke dag weer – met passie en nieuwsgierigheid aan het ultieme slaapcomfort van morgen. Hoge kwaliteit, comfort, design en duurzaamheid staan daarbij centraal.

 

In 1888 voltrok zich een revolutie in de beddenwereld. Johannes Auping bedacht de spiraalbodem. Wat had hij voor ogen? Een bed dat het slapen gezonder en comfortabeler zou maken. Daarna volgden matrassen en boxsprings. Auping is een A-merk-, productie- en retailbedrijf dat is uitgegroeid tot dé beddenspecialist en marktleider in de Benelux, met meerdere verkoopvestigingen in Europa en een distributie over een groot deel van de wereld. Auping staat voor premium kwaliteit en duurzaamheid. Daarom wordt bewust gekozen voor productie in Deventer. Daar wordt jarenlange expertise en vakkundigheid gecombineerd met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van techniek, ergonomie en design. En wordt geluisterd naar de wensen en dromen van consumenten, in elke fase van hun leven.

Auping streeft naar gezonde groei en heeft een groen DNA. Het bedrijf investeert dan ook fundamenteel in duurzaamheid en heeft daarbij de ongekende ambitie om in 2020 alle bedrijfsprocessen, producten en diensten circulair en volgens de Cradle to Cradle (C2C) filosofie te hebben ingericht. www.auping.nl