Schalkhaar – Op zondag 31 maart gaat in Schalkhaar weer een paasvuur branden! In de afgelopen weken is er, ondanks het aanhoudende winterse weer, voldoende snoeiafval ingebracht om ’s avonds op eerste paasdag, in een weiland aan de Spanjaardsdijk 54, naar verwachting tussen de 300 en 500 bezoekers op te warmen.

De gemoedelijke dorpsactiviteit maakte vorig jaar, na decennia van afwezigheid, nog op bescheiden schaal haar herintrede in Schalkhaar, maar voor deze tweede editie is al grootser uitgepakt. De boake zal rond 20.30 uur, ter ere van zijn afscheid als directeur van de plaatselijke RK Nicolaasschool, worden aangestoken door Gerard Nije Bijvank. Hij wordt daarbij geassisteerd door zijn opvolger Astrid van den Ende en een aantal blazers (muzikanten). Het feestterrein is al vanaf 19.00 uur toegankelijk.

Je moet er gewoon ook vanaf het begin bij zijn! In een feesttent zorgt DJ Shabbaas uit Deventer voor lekkere muziek en is er gelegenheid voor een hapje en een drankje voor volwassenen en vooral ook kinderen. Buiten staan kraampjes waarin een broodje knakworst of beenham kan worden gekocht.

De initiator van het paasvuur in Schalkhaar is Rob Slinkman. Maar hij heeft de voorbereidingen zeker niet op eigen houtje gedaan. Een team van zo’n kleine 40 vrijwilligers is actief betrokken bij de voorbereidingen en staat zondagavond garant voor een goed verloop van dit leuke dorpsevenement. De organisatie is geadviseerd door het bestuur van Schalkhaar Life! en ook bij de inname van snoeihout, de opbouw op paaszaterdag en tijdens de avond zelf zetten veel dorpgenoten zich in.

‘De weersverwachtingen voor het paasweekeinde zijn prima.’, meldt Slinkman vol vertrouwen. ‘Het is wel verstandig dat mensen zichzelf en hun kinderen warm aankleden en bij vochtig weer rekening houden met passend schoeisel.’ De organisatoren roepen bezoekers bovendien op lopend of met de fiets naar de Spanjaardsdijk te komen. Het feest duurt tot 24.00 uur.

‘Voor fietsen hebben we voldoende stallingruimte op het terrein’, zegt Slinkman. ‘Mochten mensen toch met de auto willen komen, dan moet die worden geparkeerd bij de Sporthal Schalkhaar, vanwaar borden en vrijwilligers de bezoekers de gewenste looproute zullen wijzen richting het paasvuur. Het feestterrein is niet toegankelijk voor auto’s.’

Het paasvuur in Schalkhaar wordt mede mogelijk gemaakt door: Oranjewoud, Loonbedrijf Markvoort, Holterman Tentenverhuur, Van Brink Partyverhuur, Pereboom Beveiliging, Paul Bugter Woningstoffering, Bredenoord Aggregaten, Promotiebeker.nl, Plus Fahner, Aarnink Vleeswaren, Pitch & Putt Bussloo, Araprint Textieldrukkerij en vele vrijwilligers.

Paasvuur Schalkhaar

Spanjaardsdijk 54 te Schalkhaar

Zondag 31 maart 2013 (19:00 uur – 24:00 uur)