Deventer – Goed nieuws voor inwoners van Deventer die hun buurt willen opfleuren. De bloembollenactie van de Groene Loper Deventer is verlengd tot 10 augustus. Tot die datum zijn de biobollen nu nog met fikse korting te bestellen. En wie de bollen plant met Burendag in september, kan het geld terugkrijgen. Wees er wel snel bij, want op is op!

Omdat er gezamenlijk wordt ingekocht, zijn de biologische bloembollen zeer voordelig. Een pakket van 900 bollen kost 140 euro (met een winkelwaarde van 400 euro). Het is nu ook mogelijk om een pakket voor 70 euro of voor 105 euro te bestellen. Dit kan via: Ulebelt.nl/bloembollen. Een pakket bestaat uit verschillende soorten bloembollen. De bloemen zijn goed voor bijen en vlinders en geven in het voorjaar veel kleur in de straat.

Foto: Annette Meijer


Groene Burendag
Je kunt de aankoop van de bloembollen terugvragen als je de bollen dan plant. Burendag is een feestelijke dag die je viert met je buurtbewoners. Dit jaar kun je Burendag op 24, 25 of 26 september houden. Het is een dag waarop je gezellig samenkomt en iets goeds doet voor elkaar en de buurt. Dat kan dus ook een ‘groene’ activiteit zijn, zoals het planten van bollen, struiken of bomen.

Via Burendag.nl kun je een activiteit aanmelden en een aanvraag tot 400 euro indienen bij het Oranjefonds. Vraag je je geld dus terug voor de bloembollen, dan kost het je helemaal niks. Wees er wel snel bij, want op is op!

Struiken en bomen
Er staan nog meer kortingsacties op stapel bij de Groene Loper; ook voor eetbare struiken en bomen. Alle Deventer inwoners en organisaties die samen de buurt willen vergroenen, kunnen meedoen aan de acties. Houd hiervoor ulebelt.nl/groeneloperdeventer en facebook.com/groeneloperdeventer in de gaten.

De Groene Loper
De Groene Loper Deventer ondersteunt het vergroen(t)en van Deventer. Bijvoorbeeld met bloembollen, eetbare struiken, bomen, moestuinen, geveltuintjes of boomspiegels. Wie vragen heeft, of op de hoogte wil blijven van acties, workshops, webinars en andere activiteiten, neemt contact op via groeneloper@ulebelt.nl of (0570) 65 34 37.

De websites op een rij:
Bollen bestellen: ulebelt.nl/bloembollen
Alle groene acties: ulebelt.nl/groeneloperdeventer

Activiteit aanmelden: burendag.nl