Deventer- Van 17 t/m 22 april vaart het rederijschip “Eureka” in 6 dagen langs 4 Duitse en 6 Nederlandse Hanzesteden. Je bepaald zelf hoe lang je mee vaart en waar je wilt op- en afstappen. De rederij biedt naast het varen ook nog diverse stadswandelingen, lunch-, diner- en overnachtingsmogelijkheden aan. De Hanze reis kan naar eigen smaak worden ingevuld en je reist al mee vanaf 25,- euro.

Hanzesteden verbonden door het water van de IJssel en Rijn
De 6 daagse vaarttocht doet de volgende steden aan, in Duitsland: Emmerich am Rhein, Neuss, Wesel en Kalkar, en in Nederland: Doesburg, Zutphen, Deventer, Zwolle, Hattem en Kampen. 3 dagen stroomafwaarts en 3 dagen weer tegen de stroom in.  Het is een leerzame reis want tijdens het varen wordt de gast de geschiedenis van de Hanzesteden en het handelsverbond uitgebreid verteld en zijn er Hanze-souvenirs te verkrijgen bij een Hanzekoopman. Aam wal staan er in de verschillende steden gidsen klaar om de rijke geschiedenis in het historische decor van de stad uit de doeken te doen.

Hanzeverbond=Samenwerken
Rederij Eureka organiseert deze Hanzetocht in samenwerking met de Duitse en Nederlandse Hanzesteden die zich laten vertegenwoordigen door de organisaties: Hanzesteden Marketing en Die Rheinische Hanse. Door het organiseren van deze internationale Hanzereis wordt een extra impuls gegeven aan het toerisme in de Hanzesteden en de verbinding van deze steden. Het middeleeuwseverbond van de Hanze wordt hiermee weer nieuw leven ingeblazen. “Bijzonder aan deze reis is dat je in korte tijd een goed beeld krijgt van de rijke historie van de Hanzesteden, een stukje geschiedenis dat in Nederland nog wat meer aandacht zou mogen hebben.” volgens Ivar van Veen van Hanzesteden Marketing.

Meevaren
Er zijn verschillende arrangementen mogelijk. Men kan ervoor kiezen om een traject naar keuze vanaf één dag(deel) mee te varen. Maar het is ook mogelijk voor meerdere dagen inclusief lunch, diners en overnachtingen te boeken. Wilt u meer weten over deze Hanzevaartocht, de op- en afstap locaties en de prijzen dan kunt u contact opnemen met Rederij Eureka 0570-615914 of de informatie opzoeken op de site van de rederij:www.dagvaartochten.nl