Op woensdag 26 maart komt de huidige gemeenteraad voor de laatste keer bijeen voor een bijzondere raadsvergadering. Tijdens deze speciale afscheidsvergadering reikt burgemeester Andries Heidema aan 3 raadsleden een Koninklijke onderscheiding uit.

Op donderdag 27 maart heeft ook een bijzondere raadsvergadering plaats. Dan worden de leden van de nieuwe raad beëdigd.

Beide vergaderingen beginnen om 20.00 uur en zijn openbaar. De vergadering op woensdag is voorlopig de laatste raadsvergadering in het Stadhuis. De installatie van de nieuwe gemeenteraad is in De Lindeboom, Lindeboomsweg 1 in Schalkhaar. Het is de 1e vergadering op deze tijdelijke locatie. De raad komt hier in ieder geval tot volgend voorjaar iedere 3 weken bijeen voor de Raadstafel en raadsvergadering.

Uitreiking Koninklijke onderscheidingen

Burgemeester Heidema reikt woensdagavond Koninklijke onderscheidingen uit aan de vertrekkende raadsleden mevrouw C.M. ten Bulte-Herrebrugh van GroenLinks, de heer O. Arslan van GroenLinks en de heer M. Yazici van CDA. Sinds 2002 hebben zij zich als volksvertegenwoordiger ingezet voor de gemeente. Daarom worden zij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Vertrekkend CDA-raadslid mevrouw J. Lamberts voldoet ook aan de termijn voor het krijgen van een KO maar voor haar vrijwillige inzet tijdens en voor haar raadsperiodes heeft zij in 1998 al een Koninklijke Onderscheiding ontvangen.