Deventer- Burgemeester Ron König heet op zaterdag 14 september ongeveer 200 oorlogsveteranen die in de gemeente Deventer wonen, van harte welkom tijdens een lunch in restaurant Boode, Brink 10 te Bathmen.

Deventer telt ongeveer 600 geregistreerde oorlogsveteranen. Dit zijn Indië-, Nieuw Guinea- en Korea-veteranen, maar ook de veel jongere veteranen die ingezet zijn bij de internationale vredesmissies in Libanon, Cambodja, de Balkan, Irak of Afghanistan.

Landelijke veteranendag

De Veteranendag is een gevolg van het groeiende besef dat de Nederlandse veteranen erkenning en waardering van de samenleving verdienen voor het werk dat zij gedaan hebben.

Er zal tijdens de lunch een toespraak zijn van onze burgemeester en een presentatie over geplande 75 jaar vrijheid in Overijssel activiteiten. Tevens uitleg over de Invictus Games door Edwin de Wolf die die zelf al 3 keer heeft meegedaan. En een postume uitreiking van 2 eremedailles aan familie van een overleden veteraan met een inspirerend verhaal. Ook wordt de bijeenkomst muzikaal ondersteund door de United Sisters.

De Deventer veteranenlunch vindt plaats tussen 11.30 en 14.30 uur.