Deventer – Het Burgerweeshuis heeft besloten om in 2015 niet verder te gaan met het hiphop-festival Keizerrijk in de wijk Keizerslanden.

Keizerrijk is ontstaan vanuit een eenmalig project van Woonbedrijf Ieder1 en Keizerslanden Vernieuwt. Zij hebben Burgerweeshuis gevraagd om een verbindend festival voor de wijk te organiseren. Burgerweeshuis is destijds met enthousiasme dit project ingedoken en heeft vier jaar lang een goed bezocht festival opgezet. Dit resulteerde in een hiphop festival met bekende artiesten, maar ook opkomende artiesten uit Deventer en Keizerslanden. Onder andere Typhoon, Postmen en Fata stonden op het hiphopfestival. Daarnaast was er voor ieder wat wils, van sport workshops tot graffiti masterclasses en dans clinics.

Elk jaar werd het festival groter, na de afgelopen editie van 2014 heeft het Burgerweeshuis geconcludeerd dat het hoogtepunt van Festival Keizerrijk bereikt is.

“Wij merken dat we het festival op deze locatie niet verder kunnen ontwikkelen en hebben besloten dat de afgelopen editie de laatste editie is geweest. In 2015 zal er geen Festival Keizerrijk plaatsvinden en Burgerweeshuis gaat zich richten op andere projecten.” Aldus Mano Scherpbier, directeur van het Burgerweeshuis.

Het Burgerweeshuis wil alle partners bedanken die in het verleden samen met het podium hebben gewerkt om Keizerrijk neer te zetten.