Raalte/Rijssen – Patiënten kunnen voortaan wekelijks naar de cardioloog in Rijssen of Raalte. Dat is het gevolg van een spreekuurverruiming op de buitenpoliklinieken. Ook wordt het aantal onderzoeken flink uitgebreid.

In Rijssen houden de cardiologen van het Deventer Ziekenhuis voortaan iedere woensdag spreekuur. Dat was eerst 2 keer per maand. Ook kunnen patiënten nu in Rijssen terecht voor het maken van een hartfilmpje, een fietstest, een echo van het hart en pacemakercontrole. Ook de hartfalenverpleegkundige houdt er regelmatig spreekuur. In Raalte houden de Deventer cardiologen vanaf deze maand iedere donderdag spreekuur. Ook daar wordt de cardioloog ondersteund door een laborant voor het maken van hartfilmpjes en/of echo.
cardiologie.jpg

Snellere diagnose
Bij enkele grote huisartsenpraktijken in de buurt van Rijssen – en binnenkort ook in Raalte – hoeft de patiënt ook voor het maken van een ECG (hartfilmpje) niet meer naar de polikliniek. De huisartsen verrichten dat onderzoek zelf en sturen de gegevens naar de cardioloog in Deventer.

Sinds vorig jaar wordt bij bijna iedere nieuwe, naar Cardiologie verwezen patiënt een echo van het hart gemaakt, voordat deze bij de dokter komt. Hiermee kan er veel sneller een diagnose worden gesteld. Daarnaast is de polikliniek nu zo ingericht dat iedere nieuwe patiënt binnen 1 week terecht kan voor een echo en artsenbezoek.

Met al deze activiteiten hopen de cardiologen de kwaliteit en toegankelijkheid van de geboden cardiologische zorg verder te verbeteren.