Deventer- Stichting Carinova, werkzaam in Zuidwest en Noord Overijssel heeft naar het oordeel van het College van Beroep voor het bedrijfsleven onterecht een boete opgelegd gekregen door de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) nu Autoriteit Consument & Markt (ACM) van € 3.738.000. Carinova is in het geschil volledig in het gelijkgesteld. Carinova hoeft de boete nu definitief niet te betalen. Dit heeft de het College van Beroep voor het bedrijfsleven in Den Haag op 18 december bepaald.

De ACM legde in 2010 de Carinova Leiboom Groep (juridische voorganger van het huidige Carinova) een boete op wegens het overtreden van het kartelverbod van de mededingingswet.

Carinova tekende bezwaar aan en stapte daarop naar de rechter. Die oordeelde in maart 2013 dat de ACM de boete onterecht had opgelegd. Tegen deze uitspraak tekende ACM vervolgens hoger beroep aan. Met de uitspraak van de hoogste bestuursrechter in Nederland krijgt de Autoriteit Consument & Markt nu nul op het rekest. Tegen deze uitspraak is geen beroep meer mogelijk.

carinova