Deventer- De christelijke boekwinkel Manna in Deventer sluit in april de deuren. Onder andere het teruglopende aantal klanten zorgt ervoor dat de winkel niet meer open kan blijven.

Op de Facebookpagina van de christelijke boekwinkel schrijft de winkelleiding dat de winkel genoodzaakt is te sluiten vanwege ‘afgenomen bezoek aan de winkel en een tekort aan vrijwilligers om in de winkel te werken’. ‘Al enkele jaren is nagedacht over een andere formule van bedrijfsvoering, ook is advies hiervoor gevraagd aan externe deskundigen op zakelijk gebied, maar er is geen andere oplossing gevonden dan de realiteit onder ogen te zien en de winkelverkoop te beëindigen.’

De vrijwilligers en trouwe winkelbezoekers geven aan het heel jammer te vinden. Begin april zal de winkel zijn deuren sluiten. Vanaf 9 februari is er een opheffingsuitverkoop. De winkel heeft geen winstoogmerk en draait op de inzet van vrijwilligers. Het pand waarin de boekhandel gevestigd is aan de Boxbergerweg 62 staat al zo’n drie maanden te huur. De winkel was niet telefonisch bereikbaar.

In Deventer is verder nog Boekhandel Praamstra en kookboekenwinkel ’t Nieuwe Aaltje te vinden. Daarnaast zijn er meerdere Bruna- en Primera-vestigingen in de stad.

Bron:Boekblad