Deventer- Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met de plannen van Circulus-Berkel en Het Groenbedrijf om zich samen te vestigen op een nieuwe milieustraat aan de Westfalenstraat. Ook Het Goed krijgt daar een plek. Inwoners en bedrijven kunnen straks hun restafval, grondstoffen en herbruikbare goederen op één plek aanbieden.

De gemeente verkoopt de locatie aan de Westfalenstraat aan Circulus-Berkel of geeft de grond in erfpacht uit. De totale kosten voor de nieuwe milieustraat inclusief de huisvesting bedragen circa € 18 miljoen.

Eén locatie

Wethouder Frits Rorink: ‘Nu moeten inwoners en bedrijven nog naar 3 verschillende plekken om hun restafval, grondstoffen en herbruikbare goederen weg te brengen. Straks kan dat allemaal naar één centrale, efficiënte locatie. Veel handiger voor inwoners en bedrijven.’

Verkeersveilig

Op de nieuwe milieustraat kunnen meer verschillende soorten grondstoffen worden gescheiden. Ook wordt de verkeerssituatie zo dat auto’s en bedrijfsverkeer elkaar niet meer in de weg zitten.

Aan de slag

Directeur Henk Knip van Circulus-Berkel: ‘Samen met Het Groenbedrijf en Het Goed kijken we uit naar onze nieuwe locatie aan de Westfalenstraat. Een nieuw recycleplein dat is gericht op hoge service aan inwoners en waar alle gescheiden afvalstromen en grondstoffen veilig en efficiënt kunnen worden aangeboden. Daar gaan we als partners vol energie mee aan de slag.’

Havenarm

Door de nieuwe milieustraat te situeren aan de Westfalenstraat, hoeft de havenarm niet te worden gedempt. Zo ontstaan er nieuwe mogelijkheden voor de ontwikkeling van de Deventer haven.