Deventer- Op 4 april 2016 start de cursus “Werken met de e-overheid”. Deze cursus is geschikt voor mensen die al enigszins met de computer overweg kunnen, maar het lastig vinden om zaken via de elektronische overheid te regelen.

De cursus is ingedeeld in modules en gaat over het aanvragen en gebruiken van DigiD, het zoeken en vinden van informatie op overheidswebsites, het aanvragen bijvoorbeeld een toeslag of het maken van een afspraak, het gebruiken van persoonlijke omgevingen van overheidsorganisaties, bijvoorbeeld mijnoverheid.nl

De onderwerpen binnen de modules kunnen aangepast worden aan de behoeften van de cursist. De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van 2 uur en kost 10 euro. De cursus wordt wekelijks gegeven, op de maandagmiddag in de Bibliotheek Centrum.

De Bibliotheek Deventer heeft een Taal- Digipunt. Iedereen die het Nederlands wil verbeteren (anderstaligen en Nederlandstaligen) kan hier terecht. Of het nu gaat om lezen en schrijven, of om spreken en begrijpen van het Nederlands. Daarnaast maken we mensen die beter willen omgaan met computer, internet of sociale media, wegwijs. Bijvoorbeeld bij het invullen van digitale formulieren van de overheid.

Praktische informatie

Maandag 4, 11, 18 en 25 april | 13.30-15.30 uur

Bibliotheek Centrum | Brink 70 Deventer

Aanmelden: taaldigipunt@obdeventer.nl of telefoonnummer 0570-675704

Meer informatie vindt u op de volgende website:
www.obdeventer.nl/taaldigipunt